U trendu

Srbija remizirala sa Danskom i završila učešće na EP

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Minhenu odigrala nerešeno protiv Danske 0:0, u poslednjem, trećem kolu Grupe C.

Srbija je sa dva osvojena boda završila na poslednjem, četvrtom mestu u grupi. Danska je osvojila tri boda i kao druga u grupi izborila je plasman u osminu finala.

Nakon izjednačenog početka, u kom se igralo između dva kaznena prostora, prvu priliku je imala Danska u 21. minutu. Šutirao je Eriksen sa oko 20 metara, ali je golman Srbije Rajković dobro reagovao.

Dva minuta kasnije, Eriksen je izveo korner nakon kog je lopta završila u mreži ali je sudija pokazao da je lopta prilikom centaršuta napustila granice igrališta.

U 32. minutu iskosa sa ivice šesnaesterca udarac je oprobao Hojlund, ali je ponovo dobro reagovao Rajković.

Danska je novu priliku imala u 39. minutu, šutirao je Vind iz dobre pozicije ali visoko preko gola.

Danska je bila bolja u prvom poluvremenu, imala veći posed lopte i više udaraca ka golu. Srbija je prvi deo igre završila bez šuta ka golu protivnika.

Srbija je iz prvog udarca ka golu u 64. minutu uspela da zatrese mrežu Danske, ali je taj gol poništen zbog ofsajda u kom se našao Luka Jović.

Nakon kornera u 64. minutu koji je izveo Eriksen, najviši u skoku je bio Vestergor, ali je šutirao direktno u Rajkovića.

Srbija je imala priliku u 81. minutu. Vlahović se izborio za loptu u šesnaestercu, uputio povratni pas ka Mitroviću, koji je šutirao iskosa u dalji ugao, ali je lopta završila pored stative.

Dva minuta kasnije Mitrović i Kristensen su bili u duelu u šesnaestercu, defanzivac Danske je povukao Mitrovića za dres, ali francuski sudija Leteksije nije reagovao.

U 89. minutu iz velike daljine glavom je pokušao Vlahović, ali preko gola.

Poslednju priliku Srbija je imala u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, ali je Milinković-Savić slabo šutirao sa oko 16 metara, direktno u golmana Danske.

Kao prva u grupi plasman u osminu finala izborila je Engleska, koje su večeras u Kelnu odigrala nerešeno protiv Slovenije 0:0.

Engleska je osvojila pet bodova, a Slovenija tri, kao i Danska, ali zbog većeg broja žutih kartona od Danske, završila je na trećem mestu, ali je plasman u osminu finala izborila kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.