Teniseri Srbije ostali u Svetskoj grupi Dejvis kupa pobedom protiv Grčke

Teniska reprezentacija Srbije izborila je danas opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je u Beogradu povela sa nedostižnih 3:0 protiv Grčke, u duelu Svetske grupe jedan, posle pobede u dublu Novaka Đokovića i Hamada Međedovića protiv Aristotelisa Tanosa i Petrosa Cicipasa posle tri seta, 6:3, 3:6, 6:3.

Đoković i Međedović su pobedili posle dva sata i 13 minuta.

Grčki teniseri su dobro počeli, poveli su 3:1 u prvom setu, ali je srpski tim osvojio pet uzastopnih gemova i poveo u meču.

Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoje servise sve do osmog, kada je Grčka napravila brejk, prednost je sačuvala i izjednačila.

Takođe i u trećem setu su parovi bili sigurni na svoje servise, sve do osmog kada su srpski igrači napravili brejk i poveli 5:3. Oni su poslednji gem osvojili bez izgubljenog gema i pobedili.

Đoković je posle meča zahvalio publici na podršci i rekao je da je Međedović dobio ovaj meč.

„Hamad je zaslužio veliki aplauz za borbu i staloženost u momentima kada se lomio rezultat nosio je naš tim, on je pobedio ovaj meč. Svaka čast kako si se poneo sa pritiskom kada je bilo najvažnije“, rekao je Đoković.

Međedović je zahvalio selektoru Viktoru Troickom na pozivu u tim i što je imao priliku da igra iz Đokovića.

„Nikada ništa slično nisam doživeo, uživao sam u svakom trenutku. Nadam se da ćemo se videti ponovo“, rekao je Međedović.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com