Trener Intera Inzagi saslušan u tužilaštvu u sklopu istrage protiv navijača

Trener fudbalskog kluba Inter Simone Inzagi saslušan je danas u italijanskom tužilaštvu, u sklopu opsežne istrage koja se vodi protiv najvatrenijih navijača Intera i Milana.

Kako je danas prenela Gazeta delo Sport, Inzagi je imao sastanak sa nadležnima i tretiran je kao svedok sa vrednim informacijama, a on nije pod istragom.

Tužilaštvo je prisluškivanjem saznalo da je uhapšeni vođa navijača Intera Marko Ferdiko pozvao Inzagija i tražio dodatnih 200 ulaznica za finale Lige šampiona protiv Mančester sitija 2023. godine.

Ferdiko je jedan od 19 najvatrenijih navijača koji su prošlog meseca uhapšeni u operaciji protiv mafije.

Skaj Italija i novinska agencija Ansa preneli su da je Inzagi odgovorio na sva pitanja, tokom sastanka koji je opisan kao „dug, opušten i iscrpan“.

Inzagi je rekao da je Ferdikov poziv više bio „zahtev nego pretnja“ i da nije neuobičajen, a da je njegova motivacija bila da izbegne novi štrajk navijača Intera, pošto je bilo prethodnih protesta.

Među onima za koje se očekuje da će narednih nedelja razgovarati sa tužiocima su potpredsednik Intera Havijer Zaneti, fudbaler Intera Hakan Čalhanoglu i kapiten Milana Davide Kalabrija.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com