Trener Notingem Foresta suspendovan na tri utakmice zbog crvenog kartona

Trener fudbalera Notingem Foresta Nuno Espirito Santo suspendovan je danas na tri utakmice zbog isključenja na utakmici protiv Brajtona u Premijer ligi.

Forest i Brajton odigrali su prošlog meseca nerešeno 2:2, u utakmici punoj incidenata.

Fudbaler Notingem Foresta Morgan Gibs-Vajt isključen je u 83. minutu posle drugog žutog kartona, a njegov trener Nuno kao i trener Brajtona Fabijan Hurceler dobili su po crveni karton posle toga.

Gibs-Vajt je optužen zbog neprimerene reakcije posle isključenja, suspendovan je na jednu utakmicu i moraće da plati 20.000 funti. Trener Foresta Nuno je osim suspenzije od tri utakmice kažnjen i sa 55.000 funti, a njegov kolega iz Brajtona moraće da plati 8.000 funti, ali je izbegao suspenziju.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da se Nuno neprimereno ponašao i da je vređao sudiju utakmice, da je Gibs-Vajt kažnjen zbog neprimerenog ponašanja i vređanja četvrtog sudije, a da je Hurceler kažnjen zbog neprimerenog ponašanja, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Treneri su prihvatili optužbe, a Nuno se izvinio sudijama u nadi da će njegovo kajanje dovesti do manje kazne.

Portugalski trener je dobio dve utakmice suspenzije zbog tog incidenta, ali je na snagu stupila uslovna kazna – suspenzija od jedne utakmice, zbog izjava posle poraza Foresta od Evertona (0:2) u aprilu.

Notingem Forest je na društvenim mrežama posle te utakmice imao kontroverznu objavu i doveo je u pitanje integritet VAR sudije Stjuarta Atvela.

Ta objava pregledana je više od 45 miliona puta, a klub je kažnjen sa 750.000 funti.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com