Tri dana nisam spavao: Hrvatski fudbaler priznao zašto mu je meč protiv Srbije bio poseban u karijeri

Pre četiri meseca, hrvatski fudbaler Ivica Olić završio je karijeru. U karijeri je ukupno osvojio 13 trofeja, a u dresu Bajerna je dva puta poražen u finalima Lige šampiona.

Upitan za najbolji gol koji je postigao u reprezentativnom dresu, izabrao je pogodak u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu protiv Srbije, pogotovo zbog pritiska koji je tada osećao.

– Koji mi je najdraži gol? Teško mi je reći, ali jedan od najdražih je svakako onaj protiv Srbije 2013. godine. Pod kakvim smo mi pritiskom tad bili. Kad sam sleteo iz Nemačke, na aerodromu me dočekalo pedeset navijača koji su tražili pobedu. Nisam spavao tri dana pre te utakmice – rekao je Olić, a prenosi „24sata.hr“.

Karijeru je počeo u Marsoniji 1996. godine. Nakon Marsonije prešao je u Hertu, pa se vratio u Marsoniju, a potom je igrao za Zagreb u čijem dresu je 2002. slavio u hrvatskom prvenstvu. Jednu sezonu je proveo u zagrebačkom Dinamu, a potom je preselio u moskovski CSKA. U Moskvi je osvojio tri ruska titule prvaka, ali i Kup Uefe 2005.

Iz Moskve je preselio u Nemačku gde je igrao za HSV, Bajern iz Minhena, Volfsburg i Minhen 1860. Za reprezentaciju Hrvatske je igrao od 2002. do 2015. godine upisavši 104 nastupa i postigavši 20 golova.

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com