U Barselona izložba posvećena Maradoni

U Barseloni je u toku izložba posvećena argentinskoj fudbalskoj zvezdi Dijegu Maradoni, koja nudi u virtuelnoj stvarnosti oživljavanje „gola veka“, rekonstrukciju njegovog doma iz detinjstva, čak i hologram igrača.

Izložba pod nazivom „Dijego živi“ bila je u Napulju i Tel Avivu, a naredna dva meseca je u Barseloni, gde je Maradona proveo 80-ih godina dve sezone obeležene povredama dok je bio u fudbalskog klubu Barselona.

Posetioce izložbe, koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara, dočekuje hologram mladog Maradone u dresu Boke Juniorsa, kluba sa kojim je osvojio jedinu titulu prvaka Argentine.

Posetioci mogu da izvedu penal u stilu igrača ili da se fotografišu kako izvode Maradonin čuveni gol, tokom pobede Argentine protiv Engleske (2:1) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine.

„Kada ste ovde, ponovo osećate da je Dijego pored vas, i to je ideja, da ga osetite“, rekao je Avelino Tamargo, jedan od kreatora ove putujuće izložbe.

Izložbu je podržala i Maradonina porodica.

Maradona je od kardio-respiratornih problema umro u 60. godini 25. novembra 2020. godine u bolnici gde se oporavljao posle neurohirurškog zahvata zbog hematoma u glavi.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com