U francuskoj ambasadi prijem za srpske olimpijce i paraolimpijce

U francuskoj ambasadi u Beogradu danas je održan prijem posvećen zatvaranju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. održanih u Parizu tokom leta, na kojem su prisustvovali srpski sportisti i članovi Olimpijskog komiteta u Srbiji.

Ambasador Pjer Košar je rekao da je prijem organizovan kako bi se preneli snažni utisci Olimpijskih i Paraolimpijskih igara održani od 26. jula do 11. avgusta i od 28. avgusta do 8. septembra i da se izrazi zahvlanost Srbiji na saradnji.

Košar je zahvalio i Ministarstvu unutrašnjih poslova i policijskim službenicima koji su se starali da bezbednost bude odlična.

„Imali smo želju da se još jednom nađemo na kraju Igara, dok je 14. septembra bila u Parizu proslava i defile sportista. Tako smo hteli da uradimo u Beogradu sa sportistima i da pokažemo koliko su te Igre ostavile snažan utisak koji će ostati u sećanju“, rekao je Košar.

Prema njegovim rečima, vladao je olimpijski i duh bratstva i slobode.

Ostaće i slika Novaka Đokovića i njegova fantastična pobeda kojom je pokazao da je najveći teniser u istoriji, dodao je francuski ambasador.

Košar je rekao da su Igre obeležile „odvažnost ceremonije otvaranja i organizacije takmičenja u samom gradskom jezgru Pariza“ i dodao da su organizatori vodili računa o ekološkom i aspektu održivosti, inovacije i kreativnosti, kao što je bio olimpijski gorionik u pariskom parku Tiljeri.

Na prijemu su se obratile sportistkinje Aleksandra Perišić koja je osvojila srebrnu medalju u tekvondou i Zorana Arunović sa zlatnom medaljom u takmičenju – deset metara vazdušni pištolj. Obe su prenele utiske o odličnoj organizaciji Igara i energiji koja je plenila tokom njihovog boravka.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com