U Parizu u nedelju uveče ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara

Ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara u Parizu biće održana u nedelju uveče na Stadionu Francuske (Stade de France) sa spektaklom pod nazivom „Pariz je slavlje“ i učešćem oko 20 umetnika francuske elektronske muzičke scene, preneli su francuski mediji.

Svečanost u nedelju počinje u 20.00 i biće do oko 23.00 pred oko 60.000 gledalaca. Prvo će biti odavanje počasti za oko 5.000 parasportista i protokolarni deo sa govorima, intoniranjem himne i primopredajom Igara narednom domaćinu, Los Anđelesu.

Umetnički direktor Toma Žoli (Thomas Jolly) izjavio je da će između tih protokolarnih delova ceremonije biti umetnički deo sa koreografijom.

Na ceremoniji će biti i američki sportisti i umetnici, među kojima Ali Stroker, glumica i pevačica u invalidskim kolicima koja će pevati američku himnu.

U parku Tiljeri kod muzeja Luvr gde se nalazi Olimpijski i sada Paraolimpijski gorionik biće ugašen plamen i „tada počinje slavlje“, rekao je Žoli.

Stadion Francuske će biti pretvoren u ogromnu binu za ples tokom sat vremena muzičkog spektakla „Pariz je slavlje“ u zvuke elektronske muzike.

Među umetnicima, najviše se očekuje nastup Žan-Mišela Žara (Jean-Michel Jarre). Na bini će biti i svetlosni i razni drugi vizuelni efekti uz muziku.

Tom ceremonijom u Parizu će biti završena olimpijski period, sa Olimpijskim igrama održanim od 26. jula do 11. avgusta i Paraolimpijskim igrama od 28. avgusta do 8. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com