Verstapen nastavlja sa kratkim odgovorima na pitanja na konferencijama FIA

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da će nastaviti kratko da odgovara na pitanja na zvaničnim konferencijama za medije Formule 1 i na predstojećoj trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu.

Verstapen je kažnjen društevno korisnim radom pošto je opsovao tokom konferencije za medije uoči trke u Singapuru 22. septembra. Trostruki uzastopni svetski šampion od tada kratko odgovara na pitanja novinara.

„Još me ništa nisu obavestili iz Međunarodne automobilske federacije (FIA), pa se ništa nije promenilo. Više volim da pričam manje, tako da je ovo u redu“, rekao je Verstapen na konferenciji za medije u Ostinu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je u Singapuru na minimum ograničio odgovore na zvaničnim konferencijama FIA, ali je rekao novinarima da će rado opširnije odgovarati na pitanja van konferencijske sale, što je i učinio i posle kvalifikacija i posle trke.

Verstapen je u četvrtak uveče za stolom ispred prostorija Red Bula pored staze u razgovoru sa novinarima nagovestio da će tako nastaviti.

Upitan da li i dalje ne želi da priča na konferencijama FIA, on je odgovorio: „Pričaću“.

Na dodatno pitanje da li će mediji dobiti „prave“ odgovore, 27-godišnji Holanđanin je odgovorio: „I za ovim stolom dobro funkcioniše“.

On je dodao da je spor sa FIA smešan.

Na pitanje da li bi o tome razgovarao sa predsednikom FIA Mohamedom Ben Sulajemom, Verstapen je rekao da je uvek raspoložen za razgovor.

„Ali nisam ja taj koji bi trebalo da započne. Samo živim svoj život. Samo nastavljam, ništa se ne menja. Ovaj konkretan scenario, da, vrlo je nepotreban. Naravo da znam da ne smete da psujete, ali više se radi o tome kada nekoga vređate“, rekao je on.

„Onda čujete komentare: ‘Ali ne želite da deca to gledaju’. Ali kada sam imao pet godina, ja nikad nisam gledao konferencije. U školi čujete mnogo gore od toga, zato što odrastate sa decom i pomalo ste buntovnik i uvek govorite loše stvari. Takav je život. Žele da date primer, da, sigurno. Mislim da ne bi trebalo praviti toliko veliku stvar od toga“, dodao je on.

Posle tronedeljne pauze u Formuli 1 za vikend se nastavlja takmičenje u šampionatu, a trka u Ostinu vozi se u nedelju od 21 čas.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com