Admiral Manč: O otvaranju mosta na Ibru treba razgovarati u okviru dijaloga

Komandant združene komande savezničkih snaga u Napulju admiral Stjuart B. Manč (Stuart Munsch),je danas  istakao da Alijansa traži da se most na Ibru u ovom trenutku ne otvara i da ovo pitanje treba da bude deo dijaloga.

On je na konferenciji za novinare u Prištini kazao da je pitanje mosta političko a ne vojno i da može da nanese štetu u pogledu opšte bezbednosti.

„Politika NATO-a je da se u ovom trenutku ne otvara. To će biti predmet dijaloga. To je političko, a ne vojno pitanje“. kazao je Manč.

Kako je kazao:“To je zbog mogućnosti da mogu naneti štetu, može uticati na sigurnosnu situaciju“.

Rekao je i da „KFOR održava otvorene linije komunikacije sa svim bezbednosnim snagama u tom području“.

„U ovom trenutku nemamo brige u vezi sa transparentnošću“, kazao je na zajedničkoj konferenciji za medije sa bivšim i aktuelnim komandantom KFOR-a na Kosovu Ozkanom Ulatašom i Enriko Barduanijem.

Inače, predsednica Kosova Vjosa Osmani, razgovorala je sa admiralom Mančom i novim komandantom KFOR-a, general-majorom Enrikom Barduanijem.

U saopštenju njenog kabieta se navodi da je Osmani istakla da Kosovo ostaje posvećeno kontinuiranoj saradnji sa NATO-om i Kforom za rešavanje izazova u oblasti bezbednosti.

Osmani je ponovila strateški cilj Kosova integracija u evroatlantsku zajednicu, te izrazila uverenje da će članstvo u NATO doprineti bezbednosti i stabilnosti  regiona, navodi se.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com