U trendu

Ambasador Hil: SAD i Srbija jedino zajedno mogu putem prosperiteta

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas da su SAD i Srbija prošli kroz teška vremena, ali da sada oseća podršku naroda i prepoznaje da jedino zajedno mogu ići putem prosperiteta.

Na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD, 4. jula, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Hil je rekao da američki i srpski narod imaju puno zajedničkih tačaka u kulturi, koje uglavnom vode mlađe generacije.

„Samo zajedničkim snagama možemo da stignemo daleko. U to ime želim da podignem čašu srpskog vina kako bih nazdravio našem prijateljstvu“, kazao je ambasador koji je govor započeo na srpskom jeziku, a zatim se našalio na kišovito vreme koje je trajalo tokom celog prijema.

On je dodao da iako neka država može biti brža ukoliko se kreće sama, ona može dostići više ciljeve samo kada je u zajednici sa drugima.

„Uvek je bolje biti zajedno, i ja osećam taj optimizam u srpskom narodu iako smo imali teška vremena ali je Srbija danas razume svoj smer kojim želi ići i mi želimo biti uz Srbiju, na njenom svakom koraku“, kazao je Hil.

Među zvanicama prijemu su prisustvovali i Miloš Vučević, predsednik Vlade Srbije, ministar finansija Siniša Mali, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i lider SPS, Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar spoljnih poslova Marko Ðurić, direktor BIA Vladimir Orlić, vojvođanska premijerka Maja Gojković.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici opozicije Miroslav Aleksić, Nebojša Zelenović i mnogi drugi…

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.