Banka Poštanska štedonica i Dunav osiguranje za penzionere

BEOGRAD – Banka Poštanska štedionica i kompanija “Dunav osiguranje” predstavile su danas na Sajmu Treće doba zajedničku ponudu za penzionere.

Član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Zoran Popović izrazio je veliko zadovoljstvo što Banka Poštanska štedionica već nekoliko godina za redom podržava i prisustvuje Sajmu penzionera.

“Banka Poštanaska štedionica jeste banka penzionera i mi sa velikim ponosom ističemo da 600.000 klijenata penzionera koristi dugi niz godina usluge Banke Poštanska štediknica i oni jesu naši najverniji klijenti”, rekao je Popović novinarima na štandu na Sajmu Treće doba, koji je danas otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Nakon što je Vesić zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojanom Kekićem i generalnim direktorom “Dunav osiguranja” Mirkom Petrovićem obišao štand Banke Poštanska štedionca i Dunav osiguranja, Popović je rekao da, pored uzajamne lojalnosti i poveranja, Banka Poštanska štedionica konstantno radi na unapređenju proizvoda i usluga čiji cilj nije isključo profit.

„Na to nas obavezuje činjenica da smo banka u 100 odsto vlasništvu države i da postojimo 100 godina. Upravo društvena odgovornost jeste sastavni deo našeg poslovanja“, rekao je Popović.

Kada je reč o novinama za penzionere, Popović kaže da su predstavljene nove usluge, a posebno ističe uslugu isplate penzija na kućnu adresu.

„Izmenama i dopunama Zakona o penziskom i invalidskom osiguranju, svi novi penzioneri od 1. janura ove godine primaju svoje penzije isključivo na tekući račun. Banka Poštanska štedinica je prepoznala potrebu da pruži uslugu isplate na kućnu adresu“, rekao je Popović.

Pozvao je klijente koji bi na taj način da dobijaju penziju da se prijave bilo na štandu na Sajmu Treće doba ili u bilo kojoj ekspozituri Banke Poštanska štedinica.

Naveo je da je već poznata usluga “penzija unapred” koju Banka promoviše već određeni period.

“Sedam dana pre zvanične uplate PIO fonda korisnici koji su se prijavili za ovu uslugu mogu podići svoju penziju. Ono što je novina od 1. juna je da je Banka u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka iI socijalna pitanja, na incijativu ministra Zorana Đorđevića, napravila sličnu uslugu tako da će svi primaoci, odnosno korisnici boračko-invalidskih primanja moći sedam dana pre zvanične uplate da podignu svoja pirmanja”, rekao je Popović.

Naveo je da je Banka Poštanska štedinica danas na štadnu na Sajmu Treće doba zajedno sa velikim prijateljima iz kompanije “Dunav osiguranje”, kao i prethodno na sajmovima turizma, automobile i poljoprivrede.

“Zajedno sa kompanijom Dunav osiguranje pružamo kredite sa životnim osiguranjem. Taj proizvod je nešto što naši klijenti prepoznaju kao vrlo atraktivan i rado se odlučuju za njega, s obzirom da im pruža neku sigurnost u toku trajanja kredita”, rekao je Popović.

Naglasio je da svi korisnici i posetioci Sajma Treće doba mogu da se informišu o ponudi Banke Poštanska štedionica i “Dunav osiguranja”, te pozvao sve posetioce manifestacije da iskoriste usluge i proizvode Banke Poštanska štedinoca na štandu, kao i u svim njenim ekspoziturama kojih je trenutno 178 u celoj mreži.

Bitan aspekt poslovanja Banke Poštanska štedinica je, kaže Popović, finansijska edukacija, pa je tako Banka u toku trajanja Sajma na štandu postavila poseban bankomat za sve njene klijente koji u manjoj meri koriste uslugu podizanja gotovine i za buduće korisnike.

“Na taj način promovišemo, pored tog edukativnog i zabavni karakter, s ozbirom da uspešno podizanje gotovine donosi neku lepu nagradu”, rekao je Popović.

Član Izvršnog odbora kompanije “Dunav osiguranje” Ivana Soković kaže da ta kompanija i Banka Poštanska štedinica imaju dugogodišnju uspešnu saradnju, a da je ta saradnja dve državne kompanije još više ojačana kroz zajedničke nastupe na sajmovima, kao i kroz nove proizvode koje nude građanima.

“Za naše najstarije sugrađane od 2017. Banka Poštanska štedionica i kompanija Dunav osiguranje su kreirale zajednički proizvod to je osiguranje keš kredita, kao i kredita za refinansiranje koje u sebi imaju i osiguranje rizika i osiguranje života”, rekla je Soković.

Do sada je već, dodao je, osigurano više od 75.000 naših najstarijih sugrađana kroz ovaj proizvod.

Kompanija “Dunav osiguranje” sarađuje i sa raznim udruženjima penzionera, navodi Soković i dodaje da je kroz taj program osigurano više od 170.000 penzionera.

Soković je rekla da će kompanija “Dunav osiguranje” i Banka Poštanska štedionica ubuduće inovirati svoje proizvode i približiti ih najstarijoj populaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com