Kompanija ‘Knjaz Miloš’ u Aranđelovcu otvorila pogon za proizvode u PET ambalaži i limenkama

 Kompanija „Knjaz Miloš“ otvarila je danas u Aranđelovcu pogon za proizvode u PET ambalaži i limenkama, a vrednost investicije je 28,5 miliona evra.

U tom proizvodnom pogonu biće zaposleno 100 ljudi.

Otvaranju nove proizvodne linije prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri privrede i trgovine Adrijana Mesarović i Tomislav Momirović.

Vučić je rekao da je novu investiciju „Knjaz Miloša“ država podržala sa 4,67 miliona evra.

„Ovo je posle 1997. prva velika modernizacija ‘Knjaza Miloša’, velika investicija, značajna i za Aranđelovac, novih 100 radnih mesta. Država je pomogla i time se ponosim, jer time čuvamo dobar deo pametnih ljudi koji će ostati u Srbiju“, rekao je Vučić.

On ja kazao i da će biti više zaposlenih nego što je potrebno, jer je Kancelarija predsednika Srbije to tražila.

„Oni su napravili tako automatizovan proces da su mogli da rade i sa tri puta manje radnika. Na našu inicijativu su prihvatili stotinu radnika“, naveo je Vučić.

Predsednik je rekao i da su za auto-put „Karađorđe“ završeni lokacijski uslovi, a da će uskoro biti završen i proces dobijanja građevinskih dozvola.

„Nadam se da tokom leta naredne godine možemo da krenemo u izgradnju tog auto-puta od Čibutkovice, od auto-puta ‘Miloš Veliki’, što je 46 kilometara do Aranđelovca, kao i nekih 36,5 kilometara od Malog Požarevca, preko Mladenovca, do Aranđelovca“, kazao je Vučić.

Generalni direktor „Knjaz Miloša“ Marko Stanković je rekao da će ta kompanija nastaviti da ulaže u nove tehnologije.

„Danas ‘Knjaz Miloš’ stavljamo na mapu najvećih fabrika za proizvodnju bezalkoholnih pičć u čitavoj Evropi. Sa kapacitetom većim od 700 miliona boca na 11 proizvodnih linija i najmodernijim tehnologijama gotovo da dupliramo naše kapacitete“, istakao je on i dodao da će i buduće generacije moći će da kažu „‘Knjaz’ nije voda, to je naš ponos“.

Naveo je  i da je izgradnjom novog pogona „Knjaz Miloša“ omogućeno da se iz Aranđelovca na tržište regiona i EU plasiraju brendovi kompanije „Pepsiko“.

Kompanija „Knjaz Miloš“ je jedan od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Srbiji.

Sedište kompanije je u Aranđelovcu, gde je u Bukovičkoj Banji pre više od dva veka počelo korišćenja vode sa izvora.

U septembru 2022. kompanija „Knjaz Miloš“ postala je zvanični proizvođač i distributer „Pepsi“ brendova bezalkoholnih gaziranih napitaka za tržišta Srbije i Crne Gore.

U 2024. godini, „Mattoni 1873“, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi sa sedištem u Češkoj, preuzeo je od kompanije „PepsiCo“ manjinski udeo (46,43 odsto) u „Knjaz Milošu“, i postao jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na domaćem tržištu, navodi se na sajtu kompanije.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com