Ministarka Begović posetila STADA Expo na ESG festivalu

Ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović posetila je prvu multimedijalnu izložbu posvećenu održivom razvoju STADA Expo.

Izložba je predstavljena na ESG festivalu, koji je tokom prošle nedelje organizovala kompanija Hemofarm, u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu.

„Održivi razvoj predstavlja ključ za budućnost naše zemlje. Saradnja između privrede i nauke je od najveće važnosti, a ulaganje u istraživanje i razvoj je put ka ostvarivanju održivih rešenja koja mogu doprineti boljem kvalitetu života za sve građane“, izjavila je Begović.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger zahvalio se ministarki na poseti ESG festivalu, koji je okupio brojne stručnjake i inovatore posvećene održivom razvoju.

„ESG festival nije ni početak niti je vrhunac svih dešavanja vezano za održivost, on je u stvari samo jedan korak na našem putovanju. Drago nam je što je EXPO izložen u Studentskom gradu, među studentima. Hvala ministarki Begović što je odvojila vreme da nas podrži i obiđe našu izložbu. Verujemo da ovakvi događaji imaju ključnu ulogu u podizanju svesti o važnosti održivih rešenja i da zajedno možemo doprineti stvaranju bolje budućnosti za sve“, poručio je Zeliger.

ESG festival, koji je kompanija Hemofarm organizovala uz podršku Univerziteta u Beogradu, održan je od 22. do 27. oktobra, i okupio je više od 65 eksperata i stručnjaka iz preko 50 kompanija, institucija i organizacija.

Na tom događaju rganizovano je više od 12 panela, okruglih stolova i predavanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com