Nikezić (SSP): Kada država sklapa sporazume o strateškom partnerstvu, sprema korupciju

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da kada vlast pomene „strateško partnerstvo“, zapravo sprema neki koruptivni dogovor, kojim bez tendera ustupa neke resurse.

„Kada vlast najavi ‘strateško partnersto’ budite uvereni da sprema neki koruptivni dil, kojim mimo tendera ustupa naše najvrednije resurse, a upravo to će biti slučaj i sa sporazumom sa SAD, koji su danas najavili ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i ambasador SAD Kristofer Hil“, rekao je Nikezić, a saopštila SSP.

Dodao je da je aktuelna vlast potpisala strateško partnerstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i „dala Beograd na vodi, PKB, JAT“, sa Kinom i „dala RTB Bor, izgradnju infrastrukture, Železaru“, sa Francuskom i „dala Aerodrom, kupila rafale i planira gradnju nuklearke“.

Ministarka Đedović i ambasador Hil danas su, kako je rekao, „potvrdili da Srbija, mimo tendera, sa Amerikancima gradi solarnu elektranu od 1 GW, čija cena je za godinu dana skočila sa 800 miliona na 1,4 milijarde evra, a najavili su da će se, verovatno po sličnom modelu, raditi i projekat Đerdap 3, jedan od najvažnijih energetskih projekata u zemlji“.

„Ovo je nažalost praksa proteklih 12 godina, da vlast državnim parama i najvrednijim resursima plaća podršku stranih sila i zato će nas sigurno skupo koštati i najavljeno strateško partnerstvo sa SAD“, rekao je Nikezić.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com