Projekat Budi svoj: Značaj zapošljavanja mladih bez roditeljskog staranja

Predstavnici privrednog sektora moći će da se upoznaju sa značajem i važnosti zapošljavanja mladih bez roditeljskog staranja na skupu „Predstavi se“ koji će biti održan u utorak 11. jula Skupštini grada Niša, najavili su danas organizatori.

Taj dogadjaj se održava u okviru projekta „Budi svoj“, koji u strateškom partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi fondacija „Uključi se“, a pod generalnim donatorstvom Vojvodjanske banke i uz podršku i Ministarstva omladine i sporta.

Kako je najavljeno, privrednici će moći da saznaju i kako mogu ostvariti subvencije, primajući u radni odnos mlade iz te kategorije.

Najavljeno je da će skupu prisustvovati i mladi iz Doma za nezbrinutu decu „Duško Radović“ i iz hraniteljskih porodica koje su unadležnosti Centra za porodični smeštaj i usvojenje Niš.

Cilj projekta „Budi svoj“ je da mlade bez roditeljskog staranja učini vidljivijima za društvo u celini. Cilj je da oni budu deo fokusa i interesovanja kako poslodavaca, društveno odgovornih kompanija, čelnika univerziteta, tako i predstavnika Vlade Srbije radi sistemskog unapredjivanja njihovog položaja nakon napuštanja sistema socijalne zaštite.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com