Putinov savetnik: Sporazum o isporuci gasa Srbiji biće produžen u septembru

Savetnik predsednika Rusije Anton Kobjakov izrazio je uverenje da će sporazum o snabdevanju Srbije ruskim gasom biti produžen tokom septembra.

Posle razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, Kobjakov je agenciji RIA Novosti rekao da je važna tema tog sastanka bilo produženje sporazuma Moskve i Beograda o isporuci gasa, koji ističe u martu 2025. godine.

„Siguran sam da će dogovori biti postignuti pre Ruske energetske nedelje“, kazao je savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, pominjući skup koji će biti održan od 26. do 28. septembra u Moskvi.

Na sastanku sa Vulinom u sredu u Vladivostoku, Putin je, između ostalog, rekao da Rusija igra „značajnu ulogu“ u snabdevanju Srbije energentima i istakao da se isporuke vrše na vreme i po veoma dobrim uslovima.

„Razgovaraćemo i o tome, postoje konkretne stvari koje treba da budu rešene, imajući u vidu da nam ugovori o snabdevanju gasom ističu u martu 2025. godine“, dodao je ruski lider na početku sastanka sa Vulinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com