Rakije iz Srbije dobile visoke ocene na festivalu u Beču

Na Festivalu „Falstaff Vienna Bars and Spirits“ u Beču gde su učestvovali svetski proizvođači žestokih pića, sedam destilerija iz je dobilo visoke ocene za rakije, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

U organizaciji PKS pod zajedničkim brendom „Serbian Spirits“, predstavile su se „Belgrade Urban Distillery“, „Gorda“, „Gružanska nit“, Podrum „Pevac“, Destilerija „Zarić“, „Stara Sokolova“ i Destilerija „Bosiljčić“.

Njihove rakije su privukle veliku pažnju međunarodnih stručnjaka i ljubitelja alkoholnih pića i osvojile visoke ocene festivala „Falstaff“.

Proizvođači iz Srbije su ocenili da je učešće na festivalu veliki iskorak, jer predstavlja dobru priliku za promociju domaćih destilata na međunarodnom tržištu.

„Prvi put smo na Festivalu gde učestvuju svetski brendovi, naša ‘Kraljica 14’ dobila je 92 poena, što je izuzetan rezultat, a cilj nam je da edukujemo potrošače na ovom tržištu i da pokažemo šta možemo da ponudimo“, rekao je predstavnik destilerije „Zarić“ Milan Zarić.

Šljivovica destilerije „Gorda“ koja slavi tri decenije poslovanja, osvojila 92 poena, a rakija od jabuka 91 poen.

„Zadovoljni smo što su ljudi prepoznali novi koncept moderne rakije koja može da se pije s ledom i u formi koktela“, rekao je Branko Nešić iz „Urban distillery“.

Predstavnik destilerije „Bosiljčić“ Milan Bosiljčić kazao je da su sa trgovinskim lancem „Špar“ postigli dogovor o saradnji i da će u samouslugama tog lanca rakija te destilerije biti u narednih mesec dana.

Među učesnicima su bili i Podrum „Pevac“ – vinarija i destilerija koja posluje od 2008. godine, kao i destilerija „Aleksić“ koja posluje od 2002. godine, a visoko ocenjene su i rakije „Stara sokolova“ destilerije „RB global“, objavila je PKS.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com