Zvaničnik SAD: Važno da Srbija nastavi da ulaže u ključne sektore

Američki podsekretar za ekonomski razvoj i energetiku Hoze Fernandes danas je u razgovoru sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim rekao da je važno da Srbija nastavi ulaganja u ključne sektore da bi se održao postignuti nivo ekonomskog napretka.

Fernandes je na sastanku u Beogradu istakao važnost energetske tranzicije i pohvalio napredak Srbije u u toj oblasti, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Sagovornici su izrazili uverenje da će Srbija i SAD nastaviti da jačaju odnose, posebno u oblastima održivog razvoja i energetike.

Mali je ocenio da je ključ budućeg uspeha Srbije u nastavku sprovođenja reformi i ulaganja u projekte koji će podići kvalitet života građana, dok je Fernandes naglasio da su SAD posvećene podršci Srbiji na putu ka dugoročnoj ekonomskoj stabilnosti u skladu sa globalnim standardima.

Mali je naveo da je cilj Srbije da postane lider u regionu po pitanju ekološki održivih projekata: smanjenje emisije štetnih gasova, promocija obnovljivih izvora energije i modernizacija infrastrukture.

On je kazao da je Srbije makroekonomski stabilna i „nastavlja da pokazuje pozitivne trendove rasta, uprkos izazovima na globalnom tržištu“.

BDP je u prvoj polovini ove godine porastao za 4,3 odsto „što nas svrstava među vodeće ekonomije u Evropi, što omogućava dodatne investicije u kapitalne projekte i održivi razvoj“, rekao je Mali.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com