Grčki mediji: Večeras specijalna misija s porukom za Vučića o evropskoj perspektivi Srbije

Grčki mediji najavljuju večerašnji sastanak uz večeru u Beogradu predsednika Srbije Aleksandra Viučića s premijerima Grečke i Poljske, Kirijakosom Micotakisom i Donaldom Tuskom i s liderom opozicionih nemačkih demohrišćana Fridrihom Mercom koji je kandidat Hrišćansko-demokratske unije (CDU) za kancelara Nemačke na izborima iduće godine.

Grčki sajt vesti „Parapolitika.gr“ piše da je Micotakis u „specijalnoj misiji Evropske narodne partije“ s porukom za Vučića o evropskoj perspektivi Srbije.

„Trn“ koji to komplikuje je „poseban odnos Srbije prema Rusiji, čijim prijateljem se smatra Vučić“, piše u članku.

Atinski list „Efimerida“ večeru u Beogradu stavlja u kontekst odluke Vučića da, uprkos ličnom pozivu predsednika Rusije Vladimira Putina, ne ode na samit grupe država BRIKS koji je u toku u Rusiji.

Vučić je to najavio u intervjuu za RTS u ponedeljak, piše dalje grčki list, „pravdajući tu svoju odluku važnim sastancima koje će imati narednih dana“, među kojima i večerašnji s Micotakisom, Tuskom i Mercom, rekavši da oni dolaze „kao emisari Evropske narodne partije“.

„Efimerida“ prenosi da je Vučić rekao za RTS da „tri lidera koji su među najvažnijima u Evropskoj narodnoj partiji“ dolaze da razgovaraju o evropskoj perspektivi Srbije „jer neki u Evropi – iako priznaju da smo napredovali, da imamo ekonomski rast i stvorili dobre uslove, ne veruju Vučiću, sumnjaju u naše namere“.

„Zato šalju lidere da procene stanje i saznaju kakve su stvarne Vučićeve namere za evropsku perspektivu zemlje“, rekao je predsednik Srbije, preneo je grčki list.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com