Centar za socijalni rad o jučerašnjoj tragediji: Radili smo u skladu sa svojim ovlašćenjima

Porodica žene O. L. koju je je juče u novobeogradskom Centru za socijalni rad ubio bivši suprug, u evidenciji je u službi od 2010. godine, i to u „postupku zaštite od nasilja u porodici i vršenja roditeljskog prava“, saopštio je danas Gradski centar za socijalni rad.

Centar je naveo i da je reč o porodici sa troje dece, a tvrdi se i da su stručni radnici „kontinuirano preduzimali mere i pokretali postupke u skladu sa svojim ovlašćenjeima i u saradnji s drugim relevantnim institucijama (policija, tužilaštvo, sud)“.

Otac dece L. M. od 2010. godine imao je uslovnu osudu od tri godine zbog nasilja nad suprugom. Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je 2015. godine pokrenuo postupak kod suda za izricanje mera za zaštitu od nasilja u porodici koje su bile na snazi do kraja marta 2017. godine.

Zbog nasilnog ponašanja prema maloletnom detetu 2015. godine pokrenut je krivični postupak kada mu je odredjena kazna zatvora od dve godine. Kazna je bila odredjena do juna 2017. godine, ali je on izašao dva meseca ranije.

U ovom konkretnom slučaju privremenom merom suda troje maloletne dece, medju kojima je i dete prema kojem je otac bio  nasilan, povereno je majci na brigu i staranje, a održavanje kontakta i vidjanje sa ocem je ovom merom suda regulisano u kontrolisanim uslovima (u prisustvu stručnog radnika) u prostorijama centra za socijalni rad, navedeno je u saopštenju.

Iz Gradskog centra za socijalni rad istakli su i da je jučerašnje vidjanje dece sa ocem, kao i prethodna vidjanja proteklo u najboljem redu i bez ikakvih incidenata, u skladu sa privremenom merom suda.

„Gradski centar za socijalni rad će u skladu sa svojom nadležnošću i dalje brinuti o maloletnoj deci nastradale O.L. Nadležno ministarstvo obavlja i nadzor stručnog rada Odeljenja Novi Beograd u ovom konkretnom slučaju“, zaključeno je u saopštenju.

O. L. (39) juče je nastradala kad je, prema navodima medija, bivši suprug udario kamenom u glavu, a sve se dogodilo u zgradi Centra za socijalni rad na Novom Beogradu.

Povezane vesti:

Djordjević: Svi odgovorni za propuste u Centru za socijalni rad će odgovarati

Mediji: Muškarac koji je ubio bivšu suprugu izvršio samoubistvo 

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com