Izvršna direktorka Demostata Tamara Bajčić dobitnica međunarodnog priznanja za mlade medijske lidere

Izvršna direktorka Demostata i članica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Tamara Bajčić dobitnica je međunarodne nagrade „30 ispod 30“ za „medijske zvezde u usponu“, saopšteno je danas.

Kako je objavio Demostat, na konkursu koji je organizovala Međunarodna asocijacija medija (International News Media Association), Bajčić je u konkurenciji 140 prijava iz celog sveta dobila nagradu u kategoriji pet svetskih lidera u medijskoj industriji mlađih od 30 godina.

„Tamara Bajčić u radu koristi svoja znanja iz oblasti zaštite podataka, medijskog prava i javne diplomatije kako bi pokrenula promene u medijskoj industriji. Novinarsku karijeru započela je 2017. kao zamenica glavnog urednika na Naučnoj televiziji Srbije i odmah stekla reputaciju predvodnice inovativnih medijskih i marketinških projekata“, preneo je portal.

Navodi se da se od 2022. godine, kada je postala izvršna menadžerka i izvršna direktorka u Demostatu, Bajčić bavila koordinacijom NATO programa javne diplomatije i vođenjem projekta „Odbrana od dezinformacija“ kog je sponzorisala Ambasada SAD.

„Medijskoj industriji je potrebna pojačana posvećenost borbi protiv dezinformacija i povećanju medijske pismenosti javnosti. U eri u kojoj dominiraju digitalne platforme, brzo širenje dezinformacija predstavlja značajan izazov za društveno poverenje i informisano donošenje odluka. Jačanje mehanizama za proveru činjenica i promovisanje obrazovnih inicijativa mogu osnažiti publiku da kritički procenjuje informacije, razlikuju činjenice od fikcije“, navela je izvršna direktorka Demostata. 

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com