Kina i Laos pustili 770.000 riblje mlađi ribe u reku Mekong

Kina i Laos su zajedno pustili 770.000 mlađi ribe u reku Mekong, poznatu kao reka Lancang u Kini, u okviru aktivnosti unapređenja zaliha, kao deo napora za podsticanje biodiverziteta vodenih ekosistema.

Azijski crvenorepi som i crveni mahser su među vrstama mlađi koja je ove nedelje puštena u pograničnom gradu Đinghong u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan.

Zajednička ribarska patrola, kojoj su prisustvovali predstavnici dve zemlje, takođe je sprovedena istog dana, 15. oktobra, piše Sinhua.

Điang Kaijong, zvaničnik kineskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnih poslova, izrazio je nadu da će dve zemlje ojačati komunikaciju i razmenu i produbiti saradnju u zaštiti vodenog sveta, ribarstva i ribarskih poslova, kako bi pomogle u izgradnji zajednice zajedničke budućnosti Kine i Laosa i zajedničkom unapređenju životnog standarda.

Reka Lancang-Mekong je jedna od reka sa najbogatijim biodiverzitetom slatkovodnih ekosistema na svetu. Od kada su Kina i Laos započeli zajedničke aktivnosti ribarskog nadzora i unapređenja zaliha 2015. godine, više od 4,2 miliona mlađi različitih vrsta pušteno je u reku, doprinosići zaštiti vodenog sveta i obnovi resursa.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com