U trendu

Lazović (ZLF): Nelegitimne sednice beogradskih opština – nova SNS manipulacija

U opštini Stari grad kao i u drugim beogradskim opštinama danas se održavaju nelegitimne sednice lokalnih skupština, rekao je kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović.

On je kazao novinarima ispred opštine Stari grad da u zgradi zaseda lokalni parlament koji čine odbornici „starog saziva“ a ne onog sa izbora održanih 2.juna, što je nazvao „novom manipulacijom Srpske napredne stranke (SNS)“.

Kazao je da održavanje tih sednica nije protivzakonito i da se može smatrati legalnim ali da je, kako je naveo, “ potpuno neligitimno jer su izbori održani 2. juna i došlo je do promene sastava lokalnih skupština“.

„To je važno na Starom gradu gde je opozicija pobedila i stari sastav skupština opština ne oslikava izbornu volju građana i potpuno je jasno da je ovo nova manipulacija SNS koja služi da se premosti period kada ne mogu da obezbede finasiranje“, kazao je. 

Dodao je da se na sednici opštine Stari grad kao i u ostalim opštinama – Vračar, Palilula, Rakovica i drugim, usvajaju novi bužeti opština ne samo za ovu nego čak i plan za naredne dve godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.