Lideri Nestorovićevog pokreta i profesor Ristić na forumu grupe BRIKS u Moskvi

Predstavnici pokreta Mi – Snaga naroda Branimira Nestorovića otputovali su 24. avgusta u Moskvu, gde će prisustvovati Međunarodnom opštinskom forumu zemalja grupe BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika).

Pokret je saopštio da su na Forum, na poziv ruskih vlasti, otputovali poslanici Branimir Nestorović, Branko Lukić i Aleksandar Pavić, ali i profesor Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić, jedan od najistaknutijih protivnika rudarenja litijuma u Srbiji.

Forum će biti održan 27. i 28. avgusta uz podršku administracije predsednika Rusije Vladimira Putina i Ministarstva spoljnih poslova Rusije, kao i uz pomoć ruske državne agencije Rossotrudničestvo (Rossotrudnichestvo) i vlade grada Moskva, navodi se u saopštenju.

Na sajtu Foruma piše da predstavlja važnu platfomu za razmenu iskustava i ideja između predstavnika regionalnih i opštinskih vlada zemalja grupe BRIKS, koja služi i za izgradnju efikasne poslovne komunikacije sa preduzetnicima iz Rusije i drugih partnerskih zemalja, dodaje se.

Na parlamentarnim izborima u decembru 2023. Nestorovićev pokret je osvojio 4,7 odsto glasova (tada pod nazivom Mi – glas iz naroda), a na izborima za Skupštinu Beograda u junu ove godine 8,1 odsto.

Na decembarskim izborima, profesor Ristić je bio neformalni kandidat za gradonačelnika Beograda ispred desničarske koalicije Nacionalno okupljanje, koju su činili Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com