U trendu

Miletić (Novi DSS): Litijum je jedna od tema zbog koje će pasti ova vlast

Narodna poslanica Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Slađana Miletić ocenila je danas da građani Srbije ostaju posvećeni sprečavanju iskopavanja litijuma u dolini Jadra i da će ta tema biti jedna od onih zbog koje će „pasti“ akuelna vlast.

„Pridružili smo se protestu građana u Loznici jer smatamo da se radi o bezobrazluku prema volji građana i preziru prema narodu koji pokazuje ova vlast. Svi želimo da živimo u demokratskoj državi gde se stvari rešavaju na izborima, ali kada izbore više nemate, a vlast nastavlja da gura svoje agende, onda narod nema drugog izbora nego da pritiskom ulice dovede stvari u neko normalno stanje“, navela je Slađana Miletić u pisanoj izjavi.

Po njenim rečima, Evropska unija, Evropska investiciona banka i Evropska banka za obnovu i razvoj ne bi trebalo da pružaju bilo kakvu podršku projektu Jadar.

„Rudarenje litijuma Evropska unija očigledno da postavlja kao jedan od uslova za članstvo Srbije, što je samo još jedan od razloga zašto se Novi DSS protivi članstvu Srbije u EU“, izjavila je Miletićeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.