Milivojević (DS): Vučićevom režimu ne odgovara održavanje sednica o Kosovu i litijumu

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je danas da „režimu“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića nikako ne odgovora održavanje sednica o Kosovu i Metohiji i litijum, i da pokazuje „paničan strah“ od tih tema.

On je u intervjuu za list „Nova“ naveo da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić „sve svoje umne i misaone kapacitete“ stavila u pogon kako bi sprečila održavanje te dve sednice.

„Ona bez ikakvog uporišta u istini, optužuje opoziciju da mi podnošenjem amandmana na katastrofalan predlog rebalansa budžeta opstruišemo sednicu Skupštine. Činjenica je da je opozicija predala zahtev za vanrednu sednicu još 10. septembra i da Brnabić nije palo na pamet da zakaže tu sednicu“, rekao je Milivojević.

On je naveo da bi u skupštinskoj raspravi povodom predloga zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora koji je predložila opozicija vlast morala otvoreno da brani „svoju litijumsku proviziju“, pred kamerama Radio-televizije Srbije (RTS).

„Čitava Srbija bi videla da je njima njihov lični interes na prvom mestu, a Srbija je samo resurs za pljačku i otimačinu a ne država nad čijim Ustavom su se zakleli da će čuvati njenu nezavisnost“, ocenio je Milivojević.

On je citirao izjavu bivše ministarke Zorane Mihajlović da je „Srpska napredna stranka postala džuboks za bogaćenje i bahaćenje ministara iz redova te stranke“.

„Danas je svaki resurs ove zemlje pretvoren u žetone za taj džuboks“, dodao je Milivojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com