Ministar: U garaži u Novom Beogradu nađena veća količina oružja i eksplozivnih naprava

Veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih naprava policija je danas našla u jednoj garaži u Novom Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova ne precizirajući količinu.

Ministar Ivica Dačić je u saopštenju naveo da je nađeno „više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava“.

„Na lice mesta odmah su izašli i pripadnici Sektora za vanredne situacije. Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi sve neophodne operativne radnje u utvrđivanju svih činjenica i okolnosti i identifikaciji osobe čije je oružje“, preneo je Dačić.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je saopštilo da je nađeno „više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručni minobacač (zolja), eksploziv, veća količina municije, i (kapa) fantomka“.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da su po njegovom nalogu pripadnici Ministarstva i Bezbednosno-informativne agrencije (BAI) obavili uviđaj „u jednoj garaži u stambenoj zgradi“ u Novom Beogradu  gde je „nađena veća količina automatskog oružja“.

„U toku je operativni rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i otkrivanju i procesuiranju izvršilaca krivičnog dela“, piše na sajtu VJT.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com