Mitrović (SSP): Dragiša Petrović (SNS), koji je uništio PKB, imenovan za direktora Carine

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Peđa Mitrović izjavio je danas da je za direktora Carine imenovan Dragiša Petrović, ocenjujući da je reč o kadru Srpske napredne stranke (SNS) koji je „uništio Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB)“.

Mitrović je napisao da javnost ne sme da zaboravi da je zbog Petrovićevog lošeg rukovođenja prihod PKB-a prepolovljen sa 60 miliona evra, koliko je iznosio u 2013. godini kada ga je tim Dragana Đilasa oporavio nakon decenija propadanja, na svega 30 miliona evra.

„PKB je od ostvarene dobiti od sedam miliona evra za samo nekoliko godina postao gubitaš sa preko 10 miliona evra minusa. Ovaj kombinat je svesno i namerno uništen lošim rukovođenjem od strane Dragiše Petrovića. To je urađeno da bi, suprotno zakonu, bio prodat arapskom investitoru ispod svake cene – za samo 4.700 evra po hektaru, iako je tržišna vrednost zemljišta u tom trenutku iznosila 38.700 evra. Te iste hektare Al Dahra sada prodaje državi Srbiji za autoput do Zrenjanina i za Expo po cenama koje su još uvek tajna“, istakao je Mitrović u saopštenju.

Ocenio je da je nestankom PKB-a nestalo i živinarstvo i svinjogojstvo, a broj krava je više nego prepolovljen.

„Površine pod pšenicom i kukuruzom takođe. Ne samo da je nestala stočna proizvodnja, nego su ukinuti i naučni centri koji su decenijama stvarali novo, domaće znanje u poljoprivrednoj proizvodnji. Firma se od najvećeg balkanskog poljoprivrednog konglomerata pretvorila u proizvođača deteline“, ukazao je Mitrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com