Najmanje pet mrtvih u istočnoj Ukrajini, napadi dronovima u zapadnoj Rusiji

Najmanje pet osoba je poginulo ruskom granatiranju Ukrajine u poslednjih 24 časa, saopštili su danas lokalni zvaničnici, dok je Ukrajina izvela napade dronovima u zapadnoj Rusiji, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

U granatiranju Donjecka i Harkova pet civila poginulo je usled ruskog granatiranja.

U Donjecku su tri osobe poginule dve u Bohojavlenki i jedna u Ivanopilu, objavio je regionalni guverner Vadim Filaškin na Telegramu, dodajući da je još osam osoba ranjeno.

U ruskom granatiranju u severoistočnoj regiji Harkov, poginuli su 38-godišnjak i još jedan 67-godišnji muškarac, izvestili su lokalni mediji.

Ruske trupe takođe su granatirale naseljena područja u Hersonu, izvestio je regionalni guverner Oleksandr Prokudin, dodajući da su u gradu oštećeni zdravstvena ustanova, upravna i stambena zgrada, kao i mobilni toranj.

U regiji Zaporižju na jugoistoku zemlje dve žene i 11-godišnja devojčica ranjene su u ruskom granatiranju, rekao je regionalni guverner Ivan Fedorov.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je oboreno 17 dronova iznad Krasnodara, 12 iznad Kurska, dva iznad Belgoroda, dok je još 16 oboreno uz obalu Azovskog mora.

Istovremeno, ukrajinske vazduhoplovne snage tvrde da je PVO oborila 24 od 28 dronova koje je Rusija lansirala u regijama Sumi, Poltava, Dnjepropetrovsk, Nikolajev i Herson.

Ukrajinski dronovi napali su ruske regije Belgorod i Krasnodar, ranivši tri osobe, saopštili su lokalni zvaničnici.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov objavio je na Telegramu da su hospitalizovani žena i dva muškarca, koji su ranjeni u udaru na Ustinku.

„U Krasnodaru su ukrajinski dronovi uništili tri kuće i jedno vozilo“, naveo je regionalni šef Venjamin Kondratjev na Telegramu, dodajući da nema informacija o ranjenima.

U delu regije Luhansk gorelo je skladište goriva u Rovenkiju, javljaju lokalni Telegram kanali, na kojima je i objavljen video navodnog požara.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com