Naslovne strane za četvrtak, 26. septembar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za četvrtak, 26. septembar 2024. pišu o odjecima govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama, o najavljenom uvođenju obaveznog vojnog roka, dešavanjima u svetu i u fudbalskom klubu Partizan.

BLIC – Uredba u vezi sa vojnim rokom predviđa tri grupe regruta: „Najmlađi na 75 dana, a stariji skraćeno“, piše list. Prazna klupa crno-belih: „Za trenera Partizana kandidati Savo (Milošević) i Nađ“. U petak 33, a onda pad na 15 stepeni: „Za vikend prava jesen“.

VEČERNJE NOVOSTI – Analiza govora Aleksandra Vučića u UN „Podigao glas u ime malih i slobodnih“. Nacionalna knjiga za osnovce „U čitanci himna, vez sa Kosova i opanak“. Moguća dorada optužnice: „Nerešiva zagonetka Dankinog DNK traga“, piše list.

DANAS – Da li izjava Marije Zaharove, portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova o Kosovu i Metohiji dokazuje da Kremlj i dalje računa i podržava Srbiju „Vučić potreban Moskvi više nego ona njemu“. Govor lidera SSP Dragana Đilasa uzburkao skupštinu „Nogavica predsednika košta više nego plata nastavnika“. Pod naslovom „O vojnom roku sve je još na nivou propagande“ o gostovanju načelnika Generalštaba VS Milana Mojsilovića na RTS-u.

NOVA – Odjek govora predsednika Srbije u Ujedinjenim nacijama „Vučić glumio Tita za svoje glasače“, piše list. Predlog Zakona o zastupanju i zaštiti državnih interesa Srbije na KiM „Skupština da nadzire vladu u pregovorima sa Prištinom“. Legenda Partizana Đorđe Tomić ljut zbog dešavanja u Humskoj „Upašćemo na stadion, smenićemo milom ili silom upravu koju podržava država“.

POLITIKA – Poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Njujorka „Pravimo svoju mrežu prijatelja po celom svetu“. O pravima potrošača: „Ko je kriv kada se ne umanjuju računi za struju“. Teme iz sveta: „Cveta međunarodna trgovina oružjem za Ukrajinu“.

KURIR – „Iskreno“, Vučić: Govorio sam istinu i ono što srpski narod oseća, prenosi list. List piše i o slučaju braće Rajić – dekan Medicinskog fakulteta: Ono što rade braća Rajić je direktna opasnost po zdavlje dece, to je nedopustivo i mora da se kazni.

SRPSKI TELEGRAF – „Svima sasuo istinu u lice“, o govoru predsednika Srbije Vučića u Ujedinjenim nacijama dugo će se pričati, piše list. List prenosi izjavu generala Mojsilovića, pod naslovom „Sve što niste znali o vojnom roku“.

INFORMER – „Svi znaju da sam ispričao istinu, ali se plaše da priznaju“, Vučić o svom govoru u UN. Posla nikad više: Nezaposlenost u Srbiji je samo 8,2 odsto, piše list.

ALO – „Vučić svetu sasuo istinu u lice“, raskrinkao licemerje onih koji se tobože zaklinju u međunarodno pravo i povelju UN, piše list. Virusi pune domove zdravlja: „Korona i dalje dominira“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com