Naslovne strane za petak, 18. oktobar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak, 18. oktobar 2024. prenose poruke predsednika Srbije sa proslave godišnjice Bezbednosno informativne agencije, pišu o projektima Jadar i Ekspo 2027, ali i o siromaštvu.

BLIC – Predsednik Srbije o litijumu: „Vučić: Broj protivnika rudnika se prepolovio“. O tome da su umetnički predmeti u školama često potcenjeni govori tekst „I kec je ocena i za likovno“. Najava derbija Evrolige „Zvezda spremna, Barsa pada u Areni“.

VEČERNJE NOVOSTI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na rođendanu BIA rekao „Najjači pritisak stranih službi, ali ne skrećemo sa srpskog puta“. Povodom đačkih poseta u Hrvatskoj, list piše da se „Izjednačuju Vukovar i Jasenovac“. Borbi protiv raka pluća posvećen je članak „Od novembra besplatno skeniranje“.

DANAS – Temi koliko je ljudi u Srbiji je prošle godine imalo niže prihode, posvećen je članak pod naslovom „Vučićev ‘padobran novac’ nije smanjio siromaštvo“. List piše da je poslanik u skupštini Kosova Badžet Pacoli izneo nove informacije o snimku prisluškivanja srpskih i albanskih političara iz 2021. i da je „Preko Radoičića obezbeđen izbor predsednice Kosova“. Novinar Danasa sa rođendana BIA izveštava da je „predsednik ušetao u Agenciju kao u svoju kuću“.

ALO – Predsednik Srbije na rođendanu BIA: „Ispravan je samo srpski put“. List piše o suđenju za ubistva u školi Ribnikar u Beogradu.

INFORMER – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju rođendana BIA: „Strane službe nas nikad neće slomiti“. List piše o suđenju za ubistva u školi Vladislav Ribnikar.

KURIR – „Vučić: Kreće direktna avio linija Srbija-Tokio“, piše list. Piše i o kaznama za letnje gume od 1. novembra.

NOVA – Članak „Projekat Jadar nije uslov za ulazak Srbije u EU“ razmatra da li je kopanje litijuma garant da EU srpskim vlastima progleda kroz prste. Aktivisti o učešću političara u borbi protiv litijuma: „Od opozicije traže podršku i prisustvo na blokadama“. Uveliko se dodeljuju poslovi za „čuveni“ kompleks u Surčinu: „Arhitekta i master plan za Ekspo koštaju 4,5 miliona evra“, piše list.

POLITIKA – Poruka predsednika Srbije za dan Bezbednosno informativne agencije naslovljena je „Pritisak spoljnih službi nikad nije bio veći“. Ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Juraj Blanar uoči dolaska u Srbiju kaže: „Beograd ima našu punu podršku u vezi sa KiM“. O projektu Jadar Politika piše pod naslovom „Kako Srbija može da iskoristi strateški resurs 21. veka“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o obeležavanju rođendana Bezbednosno informativne agencije. „Pešić ostaje na čelu Srbije“, piše list o selektoru košarkaša Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com