Naslovne strane za ponedeljak, 21. oktobar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka, 21. oktobra pišu o telefonskom razgovoru predsednika Srbije i Rusije, obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskiom ratu, kao i o novom zaduživanju Srbije.

ALO – „U srpskoj prestonici obeležen značajan jubilej“, o 80. godišnjici oslobođenja Beograda.

BLIC – List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, u tekstu pod naslovom: „Sa Putinom o jubileju, gasu pa i sankcijama“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Sloboda za nas nikada nije imala cenu“, o obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskim ratu. „Stanovi na dan ‘bole’ hotelijere“, piše list.

DANAS – List piše da novi lider Dveri Ivan Kostić veruje da će se ta partija vratiti u centar političkih zbivanja, u tekstu pod naslovom: „Mi smo svoju cenu već platili“. „Nosioci vlasti koketiraju sa najcrnjim idejama“, kazao je politikolog Duško Radosavljevič o tome kako se obeležava Dan oslobođenja Beograda.

INFORMER – „Ubija nas bela kuga“, o predviđanjima da će 2051. Srbija imati manje 1,5 miliona stanovnika nego danas. List prenosi Vučićevu izjavu: „Srbija će očuvati slobodu“.

KURIR – „Kamela: Izrael čini genocid u području Gaze“, o izjavi kandidatkinje za predsednika SAD. List prenosi izjavu košarkaškog selektora Srbije Svetislava Pešića: „Ako se klupske zastave ne ujedine u zastavu Srbije, neće biti rezultata“.

NOVA – „Vlast uvećela dug za 300 miliona evra samo u septembru“, piše list. „Srbi sa severa u opštinskim izbornim komisijama“, o dešavanjima na severu Kosova.

POLITIKA – „Beograd slavio slobodu“, o obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić telefonom razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, u tekstu pod naslovom: „Nećemo uvoditi sankcije Rusiji“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o kampanji za predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com