Naslovne strane za ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka, 7. oktobra pišu o odluci pape Franje da beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta imenuje za kardinala, o poplavama u Bosni i Hercegovini, gde na otklanjanju posledica učestvuju i spasioci iz Srbije i drugim događajima.

BLIC – „Predsednik sa Šolcom, a poslanici o litijumu“, piše list, o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj i zasedanju Skupštine Srbije. „Pakao 365 dana“, o godišnjici sukoba na Bliskom Istoku.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o odluci pape Franje da beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta imenuje za kardinala, u tekstu pod naslovom: „Novi list u odnosima Vatikana i Srbije“. „Nude kasarnu i da grade stanove vojnicima“, o nameri opštine Svilajnac.

DANAS- „Poplave zadesile BiH, moguće su i u Srbiji“, piše list. „Priznanje Katoličkoj crkvi u Srbiji“, piše list o odluci pape Franje da beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta imenuje za kardinala.

INFORMER – „Velika pljačka na RTS“, piše list. O poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj: „Vučić na sastanku sa Olafom Šolcom“

KURIR – „Vučić sa Šolcom i Erdoganom“, piše list. O sukobima na Bliskom istoku „7. oktobar dan kada su na Bliskom istoku otvorena vrata pakla“

NOVA – „U zatvor može svako ko poziva na protest ili kritikuje vlast“, piše list o predloženim izmenama Krivičnog zakonika. „Džip koji vozi Vulin prodati i pomoći žrtavama nasilja u porodici“, kazala je poslanica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović.

ALO – „Skupština Srbije danas o litijumu“, piše list. Alo piše i o poplavama u Jablanici, u BiH.

POLITIKA – „Spasilački timovi MUP-a Srbije pomažu poplavljenima u BiH“, piše list. „Bombe glasnije od razuma“, o godinu dana od početka sukoba na Bliskom istoku

SRPSKI TELEGRAF – „Uništeni gospodari tunela smrti“, o sukobima na Bliskom istoku. „Ekspo na krilima Er Srbije“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com