Naslovne strane za sredu 9. oktobar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu 9. oktobar 2024. godine pišu o učešću predsednka Srbije Aleksandra Vučića na samitu u Tivtu, o ostavkama rukovodstva Elektrotehničkog fakulteta, skupštinskoj raspravi o litijumu i drugim temama.

ALO – „Iz skupštinskih klupa zastrašuju građane neistinama o litijumu“ o sednici Narodne skupštine. „Priznali ste Kosovo, a vi ste ljuti na Srbiju“ o odgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića crnogorskom novinaru. 

BLIC – Predsednik Vučić na samitu Brdo – Brioni „Srbija neće biti džak za udaranje“. Mesec dana do novog sistema ulaska u zemlje EU „Prvo registracija preko mobilnog, pa na granicu“.

VEČERNJE NOVOSTI – O predsedniku Srbije na skupu u Tivtu pod naslovom „Vučićeva lekcija za srbomrsce“. O rodno osetljivom jeziku „Ne fermaju Ustavni sud i sprovode dženderizam“.

DANAS – List imao uvid u 80 strana optužnice za slučaj ubistva devojčice Danke Ilić „Trapavom istragom narušen ugled MUP-a“. Javne ličnosti više ne bi smele da reklamiraju kladionice „Država ulazi u ‘obračun’ sa igrama na sreću“. Dekan i uprava ETF-a više neće biti na funkciji „Ostavke nakon pritiska za projekat ‘Jadar'“.

INFORMER – „Ćuta preti Informeru“ o izjavi poslanika Ekološkog ustanka da će doći u tu redakciju „da se obraćuna“. „Teheran testirao atomsku bombu“, piše list.

KURIR – „Sportisti, voditelji, glumci i pevači ne smeju da reklamiraju kladionice“ o nacrtu novog Zakona o oglašavanju. List piše da od ishoda fudbalske utakmice Švajcarska – Srbija zavisi da li će Dragan Stojković Piksi ostati trener srpske reprezentacije.

NOVA – Nedeljama traženo da se fakultet izjasni o gorućoj temi „Ostavke uprave ETF zbog pritisaka da podrže kopanje litijuma“. Epidemiolog Radovanović o opasnoj zarazi koja je uzbunila Evropu „Marbur virus pred vratima, ali Srbija ne treba da brine“. Problematična uprava konačno napolju „Vučelić i Vazura u petak odlaze iz Partizana“.

POLITIKA – Vučić na samitu Brdo Brioni u Tivtu „Srbija se nije ogrešila o Crnu Goru“. Burna rasprava u Skupštini Srbije „O litijumu uz viku, uvrede, kukuruz i med“. Devet decenija od marseljskog atentata „Kralj Aleksandar je prkosio sudbini“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com