Naslovne strane za subotu, 12. oktobar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od subote, 12. oktobra pišu o najavama protesta aktivista i opozicije zbog eksploatacije litijuma i o poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

ALO – O poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu „U fokusu ekonomija i odnosi u regionu“. „Ulazak u EU do daljeg po starom“ Brisel odložio primenu nove granične procedure.

BLIC – „Vučić: Odnosi sa Turskom nikada bolji, trgovinska razmena sedam puta veća“, o poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. „Vreme je da Švajcarska padne“, o fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Švajcarske u Leskovcu.

VEČERNJE NOVOSTI – „Zajedno štitimo mir na Balkanu“, o suretu, u Beogradu, predsednika Srbije i Turske Aleksandra Vučića Redžepa Tajipa Erdogana. „Rešeni za osvetu na Dubočici“, o fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Švajcarske u Leskovcu.

DANAS – „Litijumski „rat“ će se nastaviti na ulicama“, o pozivu, zbog litijuma, aktivista i opozicije na proteste. List piše o tome hoće li Mađari morati u vojsku i kako je to pitanje zavadilo Savez vojvođanskih Mađara i Srpsku naprednu stranku, u tekstu pod naslovom: „Protivljenje Balinta Pastora nije mala igra“.

NOVA – “ Poziv na blokade po Srbije od sledeće nedelje“, piše list o akcijama, zbog litijuma, Saveza ekoloških organzacija Srbije i opozicije.“ U saobraćaju svaki peti poginuli mađi od 30 godina“, piše list.

INFORMER – „Zajedno ćemo praviti oružje“ predsednik Turske u Beogradu najavio saradnju. Procena stručnjaka „Litijum donosi milijarde“.

KURIR – List piše o pritiscima bogatih roditelja na direktore škola „Odlikaši“. „Zlatno doba“ o saradnji Srbije i Turske.

POLITIKA – „Saradnja u oblasti namenske industrije“ je članak posvećen poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji. List piše i o tome da vladaju „Gužve u ambulantama zbog virusa i prehlada“.

SRPSKI TELEGRAF – Poruka Erdogana i Vučića „Zlatno doba Srbije i Turske“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com