Naslovne strane za subotu, 20 jul 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 20. jul pišu o poseti kancelara Nemačke Olafa Šolca i potpisanom Memorandumu o razumevanju, o likvidiranju Fatona Hajrizija koji je u Loznici ubio policajca a drugog teško ranio, i o drugim temama.

ALO – Potpisan Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila „Istorijski sporazum za budućnost Srbije“.

BLIC – „Terorista pucao na policiju, spasli ih pancir i šlemovi“, likvidiran Faton Hajrizi, ubica policajca Nikole Krsmanovića. List piše i da su „Srbija i EU u srrateškom partnerstvu o održivim sirovinama“, potpisan Memorandum o razumevanju.

VEČERNJE NOVOSTI – „Prekretnica koja Srbiji donosi šest milijardi evra“, potpisan Memorandum sa EU o održivim sirovinama. List piše ida je „IT kolaps paralisao svet“,

DANAS – „Šolcov dolazak je poljubac smrti“, kaže u intervjuu Vladeta Janković i govori o ulozi bivše vlasti u dovođenju Rio Tinta. List prenosi i reči dobitnika Zlatne Arene u Puli za sporednu ulogu Borisa Isakovića: „Samo se ljudska prljavština ne menja“.

NOVA – „Srbiju pretvaraju u rudarsku koloniju“, Samit o kritičnim sirovinama vlade Srbije, Nemačke i EU. List piše i da je terorista Faton Hajrizi „bio spreman da ubije još nekog“ – likvidiran Albanac koji je u Loznici ubio policajca.

INFORMER – „Jadar će Srbiji doneti milijarde“, o sporazumu sa EU.

KURIR – O mogućem povlačenju Džozefa Bajdena iz predsedničke trke „Odluka“. „Alarmantno“ – za nastavnika hemije upisan samo jedan brucoš.

POLITIKA – „Da li je povlačenje Bajdena iz predsedničke trke neizbežno“, list piše da bi predsednik SAD mogao da odustane od kandidature. Pod naslovom „Albanski terorista nije imao nameru da se preda“, list piše o likvidiranju Fatona Hajrizija, koji je ubio srpskog policajca.

SRPSKI TELEGRAF – „Sa litijumom Srbija skače u budućnost“, piše list o potpisivanju Memoranduma o razumevanju o strateškom partnerstvu u oblasti održivih sirovina.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com