Nestorović iz Ekološkog ustanka kaže da je odbijanje predloga opozicije u Skupštini bilo očekivano

 Poslanica Ekološkog ustanka i ovlašćeni predlagač zakona koji je danas odbijen u parlamentu Danijela Nestorović kazala je da je očekivan takav rezultat skupštinskog glasanja i ocenila da su poslanici vladajuće koalicije „dobili naređenje s vrha“ kako da se izjasne.

Nestorović je za N1 kazala da je opozicija tokom četiri dana skupštinske rasprave iznela „stručnu argumentaciju“ i ocenila da je posle te sednice jasno ko se zalaže za zdravu životnu sredinu, a kome je bitan samo profit.“Pozvala sam ih (poslanike) na prigovor savesti, da pokažu građanima da im je stalo do interesa građana, da se ne daje tek tako rudno bogatstvo bilo kom stranom investitoru. Ali, kada naredba stigne s vrha, naredba se mora ispuniti. I čini se da je Rio Tinto bio taj koji je naredio kako će se glasati“, izjavila je Nestorović.

Najavila je da će opozicija u saradnji sa udruženjem „Ne damo Jadar“ i Savezom ekoloških organizacija Srbije u narednom periodu organizovati akcije.

„O tome ćemo odlučiti u narednom periodu. I oni će imati sastank. Sve ćemo raditi u koordinaciji s njima“, dodala je.

Poslanici Skupštine Srbije nisu usvojili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istaživanjima koji je predalo 86 opozicionih poslanika, a kojim je bila predviđena zabrana eksploatacije litijuma i bora.

Za izmene zakona glasala su 84 poslanika, a protiv je bilo 128.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com