Novi DSS smatra da je planirano farbanje beogradskih autobusa nepotrebno rasipanje

Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) ocenila je danas da je planirano farbanje autobusa u plavo u beogradskom gradskom saobraćaju rasipanje novca građana i upitala gradske vlasti da li je ta vest uopšte tačna.

„Da li su gradske vlasti svesne da bi ova odluka uticala na to da će ona vozila u Gradskom saobraćajnom preduzeću koja su pod garancijom, usled prefarbavanja izgubiti garanciju na karoseriju. Takođe, interesuje nas i da li je novi kontigent vozila koje je grad naručio, naručen u novoj plavoj boji ili ćemo i na to morati da trošimo dodatan novac i da nova vozila prefarbavamo“, navodi se u saopštenju NDSS.

Ta stranka je upitala kada grad planira da prestane da razbacuje novac građana na mizerne stvari i da počne da radi svoj posao tako što će da osnaži poziciju GSP-a i transformiše ga u preduzeće koje pruža usluge prevoza građana, „umesto što ga rasparčava i javni prevoz predaje u privatne ruke“.

„To je jedina svrha gradske uprave. Da služi i pruža usluge građanima jer ako nije tako, građani mogu i bez nje“, naveo je NDSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com