Otvoren konkurs za stipendije Hemofarm fondacije

Hemofarm fondacija objavila je danas da raspisuje Konkurs za stipendije za školsku 2024/2025. godinu i pozivala najbolje studente završnih godina osnovnih i integrisanih studija na državnim univerzitetima u Srbiji, koji pohađaju medicinske, farmaceutske, tehnološke, biološke i tehničke fakulteta elektro i mašinskog usmerenja, da se prijave.

Konkurs za stipendije, koji je deo Programa za obrazovanje „Možeš i ti“, a počinje danas i traje do 1. novembra ove godine, pruža priliku studentima koji su ostvarili prosek ocena od najmanje 8,5 da konkurišu i postanu deo zajednice profesionalaca koju čini blizu 3.800 mladih lidera, navedeno je u saopštenju.

Stipendisti će kroz jednogodišnji edukativni program imati mogućnost da rade sa ekspertima kompanije Hemofarm, koja je članica nemačke Štada (STADA) grupe, i stiču praktična znanja i veštine, kao i profesionalna iskustva koja su neophodna za dinamično tržište rada.

Kroz rad sa mentorima iz Hemofarma, studenti dobijaju priliku da upoznaju procese rada u multinacionalnoj farmaceutskoj kompaniji, ali i da prošire mrežu kontakata koja im može biti od pomoći u karijeri.

Kao je istaknuto, koliko su ovakvi programi značajni govori i činjenica da su mnogi nekadašnji stipendisti Hemofarm fondacije danas na vodećim pozicijama u Hemofarmu i Štada grupi.

„Ponosni smo na ovaj program koji neguje holistički pristup obrazovanju i omogućava stipendistima da stiču praktična znanja i iskustva, unapređuju veštine komunikacije, razvijaju kritičko mišljenje, neguju timski duh, i podstiče ih na celoživotno učenje“, izjavila je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Ona je pozvala sve mlade ljude, koji ispunjavaju uslove, da iskoriste ovu priliku, prijave se i postanu deo zajednice koju čini blizu 3.800 profesionalaca.

Program za obrazovanje „Možeš i ti“ namenjen je studentima završnih godina osnovnih, integrisanih akademskih studija na medicinskim, farmaceutskim, tehnološkim, biološkim i tehničkim fakultetima elektro i mašinskog usmerenja.

To su, ujedno, ključne oblasti STEM disciplina (nauka, tehnologija, inženjering i matematika), koje obrazovanju pristupaju na sveobuhvatan način i omogućavaju stipendistima da razvijaju veštine neophodne za lični i profesionalni razvoj, navedeno je u saopštenju.

Program se sastoji od rada sa mentorom, mentorskih predavanja i praktičnog rada.

Rad sa mentorom uključuje postavljanje ciljeva za lični i profesionalni razvoj, dok predavanja i radionice pokrivaju širok spektar tema relevantnih za rad u multinacionalnim kompanijama.

Praktičan rad omogućava stipendistima da provedu tri nedelje u Hemofarmu i tako steknu uvid u korporativnu kulturu i vrednosti kompanije, upoznaju se sa načinom poslovanja i procesima, obiđu proizvodni pogon kompanije u Vršcu i prošire svoju mrežu kontakata.

Aktivnosti programa odvijaju se kvartalno, a sa detaljnijim rasporedom i obavezama, stipendisti će biti upoznati nakon prijema nove generacije stipendista početkom 2025. godine.

Na kraju programa, učesnici dobijaju sertifikat koji potvrđuje da su program uspešno završili.

Detalji o uslovima konkursa mogu se videti putem veb sajta Hemofarm fondacije (www.fondacijahemofarm.org.rs) i društvenih mreža.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com