Raspisan konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu ‘Srđan Aleksić’

 Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Helsinški parlament građana Banjaluka, Mreža mira iz Bosne i Hercegovine, udruženje „Lupiga – Svijet kroz obične oči“ iz Zagreba i Institut za medije iz Podgorice raspisali su Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“, saopštio je danas NDNV.

Nagrada se dodeljuje novinarkama, novinarima i medijima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije u tri kategorije: za novinarsku hrabrost i izuzetnost, za doprinos zajednici, za medije, navodedeno je u saopštenju.

Novinare, novinarke i medije mogu nominovati udruženja, neformalne grupe, mreže organizacija civilnog društva, urednici u medijima, novinari, sindikati, naučno-obrazovne institucije, kao i univerzitetski nastavnici iz četiri navedene zemlje, piše u saopštenju.

Dodaje se da novinarke, novinari i mediji ne mogu sami sebe direktno prijaviti na Konkurs.

Više informacija o Konkursu može se pronaći na https://ndnv.org/2024/10/otvorili-smo-prijave-za-regionalnu-novinarsku-nagradu-srdan-aleksic/

Regionalna novinarska nagrada „Srđan Aleksić“ biće dodeljena na manifestaciji „Dani Srđana Aleksića“, koja se ove godine održava u Novom Sadu od 13. do 15. decembra.

Srđan Aleksić bio je mladić iz Trebinja koga su u januaru 1993. godine na smrt pretukla trojica pripadnika Vojske Republike Srpske, zato što je od ubistva spasio svoga sugrađanina Alena Glavovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com