Simić (PSG): Šapić da objasni kako će funkcionisati BAS umesto bavljenja Titom

Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić izjavio je danas da gradonačelnik Aleksandar Šapić treba građanima da objasni detalje oko seljenja Beogradske autobuske stanice (BAS), jer je, kako je naveo, „samo tri dana od početka njenog rada“, umesto što iznosi „sumanutu ideju preseljenja Josipa Broza Tita iz ‘Kuće cveta'“.

„Građani Srbije koji u Beogradu žive, i mnogo više onih koji u njega dolaze, ne znaju gde će ih autobus ostaviti i kako će odatle doći do Kliničkog centra ili PIO fonda.“, rekao je Simić, koji je i gradski odbornik, u pisanoj izjavi, uz konstataciju da je Šapić, umesto toga, u jučerašnjem gostovanju na Radio televiziji Srbije govorio o „Kući cveća“.

Kako je naveo, „za sada ostaje nejasno iz kojih gradova autobusi idu na Novi Beograd, iz kojih na Autokomandu i kojom rutom“.

„Ilustracije radi, da bi autobusi iz Niša, Kragujevca, Zaječara, Vranja, Leskovca i drugih gradova stigli na novo stajalište ‘Beograd – Jug’ oni moraju preći preko već prezagušenog nadvožnjaka Autokomanda, pa ćemo tako umesto smanjenja gužvi i bolje usluge dobiti potpuni kolaps“.

„Takođe, novi BAS na Novom Beogradu povezan je direktnom linijom sa Kliničkim centrom i PIO fondom isključivo tramvajima 7 i 9, čija će trasa biti izmenjena već od novembra, pa je pitanje kako će građani koji dolaze u Beograd stizati do ovih odredišta“, ukazao je Simić.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com