Šindić (Srce): 20.000 dinara pomoći za udžbenike još nije uplaćeno đacima u Beogradu

Poverenik za Beograd stranke Srbija Centar (Srce) Boško Šindić izjavio je danas da je „režim potpuno obesmislio obrazovanje“, a da najavljenih 20.000 dinara pomoći svim učenicima na teritoriji Beograda za kupovinu udžbenika još nije uplaćeno, dok je u isto vreme „100 miliona potrošeno za promociju te kampanje“.

„Danas je 16. septembar, taj novac nije uplaćen jer je gradska kasa prazna“, kazao je Šindić na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda, pre početka sednice na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta.

Dodao je i da rebalans budžeta predviđa „sedam miliona evra za komunikaciju sa građanima“, kao i da će nedostatak novca u budžetu vlast nadoknaditi podizanjem taksi.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović je kazala da se danas na dnevnom redu Skupštine grada ne nalazi „nikakav rebalans budžeta“, već „dokaz“ kako se novac prosleđuje firmama Zvonka Veselinovića i drugim ljudima bliskih vlasti.

Popović je rekla da rebalans budžeta predviđa da se 1,2 milijarde evra prelije privatnim prevoznicima javnog prevoza u glavnom gradu, među kojima su i oni čiji je vlasnik Zvonko Veselinović, kao i da „trgove i ulice neće rekonstruisati ‘Beograd put’, već privatne firme“.

Ona je kazala da i dalje infrastrukturne projekte finansira republika, a ne grada.

„Sve je manje – više isto, presipa se iz ‘šupljeg u prazno’. Od budžeta grada Beograda napravljen je ‘protočni bojler’ za isplate režimu bliskim firmama“, rekla je Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com