Socijalisti održali konstitutivnu sednicu Predsedništva stranke, Dačić dobio punu podršku

 Socijalistička partija Srbije (SPS) danas je održala konstitutivnu sednicu pedsedništva kojom je predsedavao lider stranke Ivica Dačić.

Dačić je članovima predsedništva predstavio plan rada i dinamiku sa precizno utvrđenim zadacima.

Tom prilikom je istakao da su pred Srbijom veliki izazovi i da partija treba da bude spremna da na njih odgovori sa svim svojim kadrovskim kapacitetom, idejama i spremnim odgovorima za naredni period.

Predsedništvo je dalo punu podršku politici koju vodi predsednik SPS Ivica Dačić i opredeljenju za dalju saradnju sa Srpskom naprednom srankom (SNS).

Konstatovano je i da je zaštita državnih i nacionalnih interesa i ekonomski prosperitet Srbije zajednička politika koju su definisali dvojica lidera, Dačić i Vučić i da su u tom kontekstu utvrđene smernice za zajednički rad i naredni period.

Nakon konstitutivne sednice Predsedništva SPS održana je i sednica izvršnog odbora stranke kojom je predsedavao Vladan Zagrađanin.

Na sednici su za potpredsednike Izvršnog odbora izabrani Đorđe Čabarkapa, Aleksandra Đanković i Marjan Jovanović.

Dačić je istakao značaj i operativnu ulogu izvršnog odbora za funkcionisanje partije.

Članovi izvršnog odbora su razmatrali stanje u partijskim organizacijama, definisali zadatke i usvojili odluke o teritorijalnih zaduženjima članova izvršnog odbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com