Srbija i Grčka opredeljene za razvoj strateških odnosa

Novoimenovani ambasador Srbije u Grčkoj Nikola Nedeljković predao je akreditive predsednici Grčke Katerini Sakelaropulu i izrazio opredeljenje Srbije za dalje produbljivanje sveukupnih odnosa i strateškog partnerstva sa Grčkom.

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i šefova diplomatije Srbije Marka Đurića i Grčke Jorgosa Gerapetritisa u okviru 79. Generalne skupštine UN, zajednički su ocenjeni kao izuzetno važni za dalje unapređenje srpsko-grčke saradnje, posebno u domenu ekonomije, energetike i infrastrukture, saopštila je Ambasada Srbije u Atini.

Ambasador Nedeljković je zahvalio Grčkoj zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova i izrazio uverenje da će se Grčka, i kao nova nestalna članica Saveta bezbednosti UN, dosledno zalagati za poštovanje međunarodnog prava i temeljnih principa Povelje UN.

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu je u razgovoru sa ambasadorom Srbije rekla da vekovne odnose dve zemlje odlikuju čvrsto prijateljstvo, uzajamno poverenje i podrška, kao i duboke istorijske, kulturne i duhovne veze dva naroda.

Ona je izrazila nadu da će se, upravo na ovim temeljima, odnosi Srbije i Grčke razvijati i u budućnosti na obostranu korist.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com