Djordjević: Svi odgovorni za propuste u Centru za socijalni rad će odgovarati

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je „strašan dogadjaj ubistva“ u novobeogradskom Centru za socijalni rad pokazao da je neophodno unaprediti sistem zaštite u porodici i dodao da očekuje da će do pomaka na tom planu doći što pre.

Kako je navedeno u saopštenju, on je naveo da je ministarstvo pokrenulo nadzor rada tog Centra i da će svi odgovorni za eventualne propuste biti kažnjeni.

„Tragedija koja se dogodila juče u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu duboko me je lično potresla. Taj strašan dogadjaj, u kome je stradala majka troje dece i dugogodišnja žrtva zlostavljanja, nažalost, ukazao je na potrebu poboljšanja sistema zaštite od nasilja u porodici“, naveo je Djordjević.

Djordjević je, kako se dodaje u saopštenju, rekao da veruje da će preventivne mere biti uspostavljene kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili. Prema njegovim rečima, u mogućem roku sistem zaštite žrtava porodičnog nasilja biće unapredjen.

„Svestan sam da bilo kakav postupak Ministarstva ne može da ublaži bol članova porodice žrtve ovog zločina, ali moram da naglasim da je za opstanak i napredak svakog segmenta našeg društva ključno da sve nadležne institucije, organizacije civilnog društva, mediji i gradjani, učine sve što se može da ubuduće sprečimo ovakve tragedije“, naveo je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com