Godišnje se ošteti između 300 i 400 saobraćajnih znakova

BEOGRAD – Od početka godine do danas JP “Putevi Beograda” izdalo je 115 naloga za popravku oštećenih i oborenih tabli saobraćajnih znakova širom Beogradal koji stvaraju probleme u saobraćaju širom prestonice.

„Poslednji podaci govore da smo izdali 115 naloga za popravku oštećenih i oborenih saobraćajnih znakova u Beogradu. Prošle godine ukupno 348 naloga po prijavama ili građana ili ostalih komunalnih preduzeća i kolega, a to zaista u odnosu na ukupan broj znakova u prestonici je manje od jedan posto“, rekao je danas za Tanjug Vladimir Šobot iz JP „Putevi Beograda“.

„Najčešći razlozi su posledica saobraćajnih nezgoda, vandalizam kao namerno rušenje, obaranje ili oštećenje znakova, ređe su posledice i vremenske nepogode. Rok trajanja znaka uglavnom je to korozija ili oštećenje florescentne folije, zatim radovi na ulicama i ljudski faktor”, rekao je Šobot.

Prema njegovim rečima, u centralnim gradskim zonama, odnosno centralnim gradskim opštinama, gde ima najviše saobraćajnih znakova, dolazi do oštećenja.

„Procedura je jednostavna. Svako se može obratiti i Beograd putu ili Putevima Beograda, ili prijaviti oštećenje preko Beokom centra. Naš nadzorni organ izlazi i ukoliko utvrdi da je prijava istinita, odmah se daje nalog našem izvođaču za popravku saobraćajnog znaka“, dodao je Šobot.

„Nikada nema više od 400 naloga godišnje kada je reč o oštećenim i oborenim znakovima, to je prosek. I taj broj je usklađen sa prosekom i ove godine“, zaključio je Šobot.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com