Grad Beograd raspisao konkurse za gradske nagrade-prijavljivanje do 20. februara

BEOGRAD – Grad Beograd obavestio je o uslovima za dodeljivanje gradskih nagrada Despot Stefan Lazarević, nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i nagrade Svetislav Stojanović za ovu godinu.

Ta nagrada biće dodeljena za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine.

Dodeljuje se i za herojsko delo, dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za glavni grad.

Nagrada se može dodeliti pojedincu ili grupi za zajedničko delo, a ne postoji prepreka da je isto lice dobije više puta.

Uslov je da dobitnik ima ima prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana.

Ta nagrada je za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji Beograda tokom 2022. godine, što se ne odnosi na nagradu za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju glavnog grada.

Prema pravilima u jednoj godini dodeljuje se najviše 20 nagrada.

Kandidate za nagradu mogu predlagati pravna i fizička lica, a uz pisani predlog se prilaže dokumentacija.

Rok za podnošenje predloga za dodelu je 20. februar 2023. godine, a odluku o nagrađenima donosi komisija koju imenuje Skupština grada Beograda.

Grad je obavestio i o uslovima za dodeljivanje nagrade za stvaralaštvo mladih.

Priznanje se dodelkjuje za delo koje predstavlja najvrednije ostvarenje u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata.

U jednoj godini dodeljuju se dve nagrade, jedna za naučni, a druga za umetnički rad mladih.

Kandidate mogu predlagati stručna tela univerziteta, fakulteta, viših škola, srednjih i osnovnih škola, stručne i naučne institucije, ustanove i preduzeća.

Rok za podnošenje predloga za dodelu ove gradske nagrade je 20. februar 2023. godine.

Godišnja gradska nagrada „Svetislav Stojanović“ za koju je konkurisanje u istom roku dodeljuje se za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara.

Nagrada se dodeljuje pojedincu za podvig i vatrogasnoj jedinici za pokazanu požrtvovanost, kolegijalnost i nesebičnost u obavljanju vatrogasne službe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com