Naslovne strane za 4. jul 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od utorka najviše pišu o neformalnom sastanku predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu na kojem su razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

ALO  –  O infrastrukturnim projektima u Beogradu „Beograd dobija još dva mosta i dva tunela“. O dešavanjima u Siriji „Ruski pilot ubio kasapina iz Kačanika“.

BLIC  –  Pod naslovom „Kosovo“ list najavljuje serijal tekstova posvećenih Kosovu i Metohiji tokom kojeg će prenositi mišljenja vlasti, opozicije, intelektualaca, nevladinih organizacija, Srba sa Kosova, Albanaca…

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Kažite nam datum prijema u Uniju, da ne lutamo više“ list piše o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o novoj fazi dijaloga.

DANAS  –  „Janković: Prvi put sam pozvan, prvi put idem“, o odlasku lidera Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića na komemorativni skup u Srebrenici 11. jula. List donosi i istraživanje o tome koliko koštaju i šta donose učestali izbori u Srbiji pod naslovom „Vučić imao više sredstava za kampanju nego deset ostalih kandidata zajedno“. „Srbija želi bosnizaciju Kosova“, kaže za osnivač pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti.

INFORMER  –  List prenosi istraživanja javnog mnjenja prema kojem Srpska napredna stranka ima podršku 53 odsto gradjana. Pod naslovom „Rusi ubili Šiptara koljača iz ISIS“ list konstatuje da se i u Siriji brani Srbija.

KURIR  –  List piše o padu rejtnga Srpske napredne stranke u Beogradu: „Početak Vučićevog kraja“. O nesreći kod Knića „Bacio se pod voz – mislio da je ubio dete“. 

POLITIKA  –  „Ana Brnabić mora da ponovi uspeh Dušana Vujovića“, za list kaže šef kancelarije Svetske banke za Srbiju Toni Verheijen. „Nova faza dijaloga Beograda i Prištine“, list piše o neformalnom sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.

SRPSKI TELEGRAF  –  Tekst pod naslovom „Tadić i Koštunica hapsili heroje sa Košara“ donosi i komentar da je to „največa sramota Srbije“. List piše i o ubistvima kriminalaca „Žena bombaš diže u vazduh mafijaše po Srbiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com