Naslovne strane za četvrtak, 22. decembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 22. decembar, pišu o prvim podacima s popisa stanovništa u Srbiji.

ALO – Pod naslovom „Uhapšeno 35 prevaranata“ o akciji policije protiv takozvane kladioničarske mafije.

BLIC – „Srbija ostala bez pola miliona ljudi, svi bi u Beograd“ – o orvim podacima s nedavnog popisa stanovništva. „Škole same biraju da li će zabraniti mobilne telefone“ djacima i u učionici.

VEČERNJE NOVOSTI – „Manje nas je za 495.975“, utvrdio popis stanovništa u Srbiji. „Tezge će da zatvaraju inspektori“ – nove kazne u poreskom postupku.

DANAS – List pod naslovom „Batine zbog „kazališta“ piše da je javnost zaprepašćena napadom na dvojicu pozorišnih radnika zagrebačkog teatar ITD u Novom Sadu. U Lisabonu iznenada umro pisac i prevodilac Dejan Tiago Stanković (1965-2022) koji je bio „Neponovljiv, gotivan, pun energije i života“.

INFORMER – „Branićemo Srbe i svetu srpsku zemlju“, predsednik Aleksandar Vučić o krizi na Kosovu i Metohiji.

NOVA – List piše da su poražavajući prvi podaci s popisa stanovništva: “ Minus 495.975, Beograd prenaseljen a ostatak Srbije pust“. List piše da je lider Stranke slobode i pravde pozvao kolege: „Djilas: Izjasnite se o izborima. Opozicija: Mi smo spremni“.

POLITIKA – „Čvrsto prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana“ konstatovano tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji. „U našoj zemlji živi 6.690.887 gradjana“, o preliminarnim rezultatima popisa stanovništva.

SRPSKI TELEGRAF – „Da 2030. nazdravimo srpskom ulasku u EU“, kaže za list ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com